prenatest_logo_herbalymed.png

Mielőtt a vetélési kockázattal fenyegető
amniocentézisen gondolkodna

PrenaGenetics® (9-20. terhességi hét)

Új, kockázatmentes módszer, a magzati kromoszóma-rendellenességek kimutatására

A PrenaGenetics® az első és egyetlen magzati genetikai vizsgálat, amelynek kiértékelése belföldön, hazai laboratóriumban történik, és közel százszázalékos pontossággal ad információt a leggyakoribb kromoszóma-rendellenességek előfordulásán túl a magzat teljes genetikai állományára vonatkozóan.
Az egyedülálló magyarországi kiértékelésnek köszönhetően mindössze pár nap alatt eredményt ad.

A non-invazív, egyszerű anyai vérvétellel elvégezhető, tehát vetélési kockázattal nem járó PrenaGenetics® a méhlepényből az anyai vérbe jutó szabad magzati DNS-t vizsgálja. A DNS-láncok szerkezete alapján beazonosítható, hogy melyik kromoszómáról származnak, és hogy megfelelő mennyiségben vannak-e jelen.

A PrenaGenetics® képes a magzat teljes kromoszóma-állományának vizsgálatára és bármely kromoszóma, vagy kromoszóma-szakasz számbeli többletének, illetve hiányának kimutatására, melynek mérete nagyobb mint 7 megabázis (Mb). Ezzel a gyakori triszómiák (21, 18 ,13 - vagyis a Down-kór, Edwards-kór, illetve Patau-kór), illetve a nemi kromoszómák számbeli rendellenességeinek kimutatásán túl, egyéb, ún. ritka autoszomális rendellenességek (RAR) is kimutathatóak. 

A PrenaGenetics® az első olyan magzati non-invazív genetikai vizsgálat, amely a legmagasabb nemzetközi akkreditációval, IVD CE minőségi bizonyítvánnyal rendelkező technológia alkalmazásával, magyarországi laboratóriumban kerül előállításra.

A PrenaGenetics® egyedülálló innovációja révén a klinikai vonatkozásban legtöbbször felmerülő vizsgálati igény kiszolgálására, biztosítja a non-invazív tesztelés lehetőségét, célirányosan a 21-es triszómia (Down-kór) kimutatására is.

A PrenaGenetics® vizsgálattal a születendő gyermek neme is megállapítható, valamint a teszt ikerterhességben is alkalmazható. A PrenaGenetics® a 9. és a 20. terhességi hét között végezhető.

A PrenaGenetics® több vizsgálati típussal igazodik a gyermeket váró szülők, illetve az ellátó orvos igényeihez.

Image

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a PrenaGenetics®, illetve a non-invazív prenatális tesztelés általában, csak a jelölt rendellenességeket vizsgálja. Egyéb genetikai eredetű és a nem genetikai eredetű magzati rendellenességek átfogó, alapos szűréséhez elengedhetetlen a várandósság első és második trimeszterében végzendő ultrahangvizsgálat.

 Forrás: https://czeizelintezet.hu/prenatest/

Image
PrenaTest-Banner_250x250hm.jpg