prenatest_logo_herbalymed.png

PrenaTest® - Mielőtt a vetélési kockázattal fenyegető amniocentézisen gondolkodna

 


A várandósság első felében számos kötelező vizsgálat szolgál a magzati kromoszóma-rendellenességek szűrésére. A hagyományos vizsgálati módszerek azonban nem képesek teljesen kiszűrni a genetikai problémákat, éppen ezért sok kismama jut el végül genetikai tanácsadásra, majd pedig javasolják neki a kellemetlen és kockázatos amniocentézist.

A PrenaTest® kockázatmentesen, a magzatot nem veszélyeztetve, egy szimpla anyai vérvétellel, az invazív módszerrel végzett vizsgálatokkal (amniocentézis, chorion biopszia) azonos hatékonysággal képes kimutatni a Down-kórt és más kromoszóma-rendelleneséget.
Az új módszer a méhlepényből az anyai vérbe jutó szabad magzati DNS-t vizsgálja.

A PrenaTest® elsősorban azoknak a várandósoknak ajánlott, akiknél magas a kockázat valamely magzati triszómia előfordulására. Ebbe a csoportba tartoznak a 35 év feletti anyák, a genetikailag érintett szülők, valamint azok a várandósok, akiknél a hagyományos szűrőmódszerek (ultrahang és/vagy biokémiai markerek vizsgálata az anyai vérben) emelkedett kockázatot mutattak ki valamely magzati triszómiára (Kombinált-teszt, Integrált-teszt, Quartett-teszt).

Mivel a PrenaTest® semmilyen veszéllyel nem jár sem az anyára, sem a magzatra nézve, azoknál a várandósoknál is biztonságosan elvégezhető, akiknél alacsony a magzati triszómiák kockázata, de szeretnék a hagyományos szűrések eredményét egy korszerű, nagy pontosságú genetikai vizsgálattal is megerősíteni és önmagukat megnyugtatni.

A PrenaTest® Európában az első akkreditált non-invazív, szabad magzati DNS-meghatározáson alapuló teszt, amely teljes mértékben megfelel az Európai Unió által előírt követelményeknek és egy átfogó, európai minőségbiztosítási rendszerrel (EN ISO 13485) rendelkezik.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a PrenaTest®, illetve a non-invazív prenatális tesztelés általában, csak a jelölt rendellenességeket vizsgálja. Egyéb genetikai eredetű és a nem genetikai eredetű magzati rendellenességek átfogó, alapos szűréséhez elengedhetetlen a várandósság első és második trimeszterében végzendő ultrahangvizsgálat.

Image
PrenaTest-Banner_250x250hm.jpg